Hypnose Sessie Angsten & Fobieën - Hypnose Rotterdam - Het Centrum voor Hypnose & Regressie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hypnose Sessie Angsten & Fobieën


Angstklachten komen vaak voor, maar worden niet altijd herkend. Veel mensen hebben langere tijd, soms jaren, last van angstklachten voordat ze hulp zoeken. In de tussentijd kan de angst steeds erger worden en het leven gaan beheersen. Dan is er sprake van een angststoornis. Het is belangrijk om op tijd aan de slag te gaan met het verminderen van je angst.Iedereen voelt zich wel eens bang, angstig of zenuwachtig. Zenuwen voor een examen, zorgen over de uitslag van een medisch onderzoek, schrikken van een auto die je bijna van de fiets rijdt. Situaties die iedereen kent uit het dagelijks leven.Angst maakt alert, angst is een emotie die je helpt om te reageren wanneer er gevaar dreigt. 
Je lichaam komt in een staat van paraatheid. Je hart gaat sneller kloppen, je bloeddruk gaat omhoog, je spieren spannen zich aan, je transpireert en je ademhaling versnelt. 
Plotselinge en hevige angst, noemen we paniek. Meestal is een gevoel van angst of paniek van korte duur. Het is in principe een normale reactie op een lastige situatie. Het maakt je extra alert en bereidt je zo voor op een mogelijk gevaarlijke situatie. Maar wanneer angst regelmatig voorkomt, langer aanhoudt, heviger is en niet meer in verhouding staat tot dat waar je bang voor bent, is er sprake van angstklachten.

Angst of angststoornis?

Veel mensen met angstklachten denken onterecht dat ze de enige zijn die zich zo voelen. Maar liefst één op de vijf mensen lijdt in zijn of haar leven aan een angststoornis. Wat is het verschil tussen ‘gewone’ angst en een angststoornis of fobie? Bij een angststoornis of fobie is de angst heviger en staat deze niet meer in verhouding tot dat waar je bang voor bent. Ook blijft angst langer bestaan en is het gevoel voortdurend op de achtergrond aanwezig. En de angst belemmert je in je dagelijks leven. Een psycholoog, psychiater of huisarts kan beoordelen of je een angststoornis hebt. Zelf kun je kijken of je je herkent in angstklachten.iteraard kennen we veel verschillende soorten angsten oa.

                                                                                                                                                                                                           Rijangst
Spreekangst
Braakangst
Angst voor Tandarts
Faalangst
Hoogtevrees
Examen vrees
Vliegangst
Paniekaanvallen

Je gedachten zijn van invloed op jouw gevoelens en gedrag. Mensen met angstklachten hebben de neiging om het ergste te verwachten. Ook denken ze vaak dat ze bepaalde dingen niet kunnen of niet kunnen verdragen. Dit soort negatieve gedachten maken je angstig. Meestal zijn de negatieve gedachten niet waar.

Wat is een Fobie of niet-reële Angst?

Wanneer een bepaalde situatie u normaal gesproken geen angst mag inboezemen en u toch in paniek raakt, blokkeert of lichamelijke spanningsreacties vertoont, dan heeft u een niet-reële angst. Als u zich dagelijks meer dan twee uur druk maakt over dergelijke panieksituaties dan wordt het een fobie genoemd.Hoe een fobie ontstaat is grotendeels onbekend. In principe kan iedereen een fobie ontwikkelen. Specifieke fobieën zoals de angst voor spinnen ontstaan vaak in de kinderjaren en kunnen spontaan over gaan. Andere fobieën (waaronder sociale fobieën) ontstaan vaak tijdens de adolescentie en jonge volwassenheid. Sommige mensen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van een fobie. Dit heeft voor een deel een genetische basis. Verder zijn mensen met een fobie gevoeliger voor het krijgen van andere fobieën.Er zijn meer mensen rondom ons met fobieën dan we wel op het eerste gezicht zouden denken. Een fobie is een onverklaarbare, soms irrationele en onlogische panische angst van een voorwerp, een situatie of een symbool, waarbij de patiënt enorme inspanningen doet om te ontvluchten van zijn angst. Sommige zaken kunnen gewoonweg niet worden vermeden, in dit laatste geval zal de betrokkene er enorme psychisch, fysische en sociale last van ondervinden. De mensen onderhevig aan een fobie zullen gradatie-angsten kennen naargelang het voorwerp van hun angsten dichterbij komt, dit zal resulteren in psychosomatische symptomen zoals zweten, beven, hilarische toestand, en in zeer erge gevallen zeer ernstige medische problemen.

Bewust versus onbewust

Onderzoek heeft laten zien dat bij fobische patiënten fobische stimuli zoals plaatjes van slangen of spinnen fysiologische vreesreacties kunnen oproepen zonder dat er sprake hoeft te zijn van een bewuste waarneming. Dit is vastgesteld in condities waarbij de plaatjes zeer kort werden aangeboden en onmiddellijk werden gevolgd door maskerende plaatjes met onherkenbare of neutrale voorstellingen. Het laatste toont aan dat fobische reacties snel en automatisch kunnen worden opgeroepen in de hersenen. Het kan ook een teken zijn van een evolutionair mechanisme dat mensen in staat stelt bedreigende stimuli snel waar te nemen, zodat tijdig acties kunnen worden ondernomen.

Maar ook veel verschillende fobieën o.a : 

                                                                                                                                                                                               Clautrofobie (ruimtes)
Emetofobie ( braakangst)
Kynofobie (hond)
Mysofobie (smetvrees)
Hematofobie (bloed)

Een Sessie duurt ongeveer tussen een uur en de anderhalf uur. Soms komen er onverwachtse blokkades op en kan het langer duren. Het is zaak dat je geen andere afspraken hebt na de hypnotherapie omdat je je vermoeid kan voelen maar ook omdat de behandeling kan uitlopen. Kleed je lekker comfertabel, zoals bijvoorbeeld een joggingbroek, vermijd in ieder geval knellende kleding.

Kosten 2x Hypnose Sessie:  € 250,- 

Contact:

 Jolanda van Bavel -  06 - 45 62 42 75   info@hypnosecentrumderoos.nl

Of klik hier als je wil  dat ik contact met je op neem voor een Hypnose Sessie.


Een sessie, een behandeling of een andere dienstverlening van Hypnose Centrum De Roos kan niet worden gezien als vervanging van de reguliere geneeskunst. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu