Hypnose Sessie Depressie - Hypnose Rotterdam - Het Centrum voor Hypnose & Regressie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hypnose Sessie Depressie

Wanneer je een depressie hebt zit je, om het maar zacht uit te drukken, niet zo heel erg lekker in je vel. Mensen die hier niet mee bekend zijn doen hier nog wel eens lacherig over. Dit is echter pure onwetendheid, want een depressie heeft grote impact op jouw dagelijks functioneren. Een depressie kan er zelfs toe leiden dat je helemaal niet meer in staat bent om te functioneren. Uit een depressie komen op eigen houtje valt niet mee en kost tijd, erg veel tijd. Daarnaast wordt er een beroep gedaan op doorzettingsvermogen, wilskracht en karakter. En laat dat nu net de dingen zijn die je vaak niet kunt opbrengen wanneer je aan een depressie lijdt. Een depressie wordt ook nog wel eens behandeld door middel van medicijnen. Een succesvolle methode om depressie te behandelen die relatief onbekend is, is de behandeling van een depressie door middel van hypnose & hypnotherapie.

Wat is een depressie eigenlijk?

Voor we het over behandelen van depressie gaan hebben is het goed om te weten wat nu eigenlijk een depressie is. Immers, hoe kun je nu tot behandeling over gaan als je niet goed weet of je wel daadwerkelijk aan een depressie lijdt? Een depressie is eigenlijk een gemoedstoestand, maar dan wel een heel vervelende. Typische depressie kenmerken zijn een gevoel van lusteloosheid en desinteresse. Dit laatste uit zich vaak in alles en iedereen en daarmee is een depressie niet alleen vervelend voor jezelf, maar zeker ook voor je directe omgeving. Andere depressie symptomen zijn somberheid en het maar niet kunnen genieten van dingen waar je normaal gesproken juist energie uit put. Sommige mensen hebben van nature aanleg om depressief te raken.
 
Tekenen van depressie

Iedereen heeft natuurlijk wel eens een periode dat het allemaal net niet zo loopt als dat je graag zou willen. Dit kan bijvoorbeeld komen door relationele problemen, problemen op je werk of misschien laat jouw gezondheid je in de steek. Periodes waarin je je moe voelt en inderdaad misschien ook wel lusteloos bent. Het gaat ver om dan direct de diagnose te stellen dat je depressief bent. Tekenen van depressie zijn vaak wel degelijk aan te geven en deze moeten dan ook uiterst serieus genomen worden. 

Depressie symptomen kunnen zijn:

                                                                                                                 ’s Morgens nauwelijks uit bed kunnen komen. Geen enkele interesse hebben in de dingen die je normaliter graag doet
Je hebt last van allerlei ondefinieerbare pijntjes en kwaaltjes. Vaak maak je deze groter dan ze zijn door te denken dat je een ongeneeslijke ziekte hebt.
Je valt terug in oude gewoontes als roken en (vaker en meer) drinken.
Het lijkt alsof je niet kunt stoppen met eten. Je bent als het ware onverzadigbaar en natuurlijk is het niet bepaald gezond wat je eet. Je komt dan ook al snel kilo’s aan.
Je bent heel emotioneel. Er hoeft maar het minste of geringste te gebeuren of je schiet vol tranen. Het liefst hou je deze tegen, maar het lukt je gewoonweg niet.
 
BEHANDELEN VAN DEPRESSIE MET HYPNOSE
Zoals in de inleiding van dit artikel al even kort genoemd zijn er meerdere behandelingen mogelijk om een depressie te lijf te gaan. Een aantal behandelingen liggen voor de hand, zoals een behandeling door medicatie en gedragstherapie. Andere behandelingsvormen zijn onder andere lichttherapie en neurofeedback. Er is echter een behandeling die wat minder bekend is, maar die zeker meer aandacht verdient dan dat deze krijgt. Dit is de behandeling door middel van hypnose.
 
 
Let op: Hypnotherapie is geen vervanging van medische hulpverlening en dient eerder als aanvullend hulp met de toestemming van je behandelende medische zorgverlener.
 
Een Sessie duurt ongeveer tussen een uur en de anderhalf uur. Soms komen er onverwachtse blokkades op en kan het langer duren. Het is zaak dat je geen andere afspraken hebt na de hypnotherapie omdat je je vermoeid kan voelen maar ook omdat de behandeling kan uitlopen. Kleed je lekker comfertabel, zoals bijvoorbeeld een joggingbroek, vermijd in ieder geval knellende kleding.

Kosten Hypnose Sessie:  € 125,- 
Misschien zijn er meerdere sessies nodig.

Contact:

 Jolanda van Bavel -  06 - 45 62 42 75   info@hypnosecentrumderoos.nl

Of klik hier als je wil  dat ik contact met je op neem voor een Hypnose Sessie.


Een sessie, een behandeling of een andere dienstverlening van Hypnose Centrum De Roos kan niet worden gezien als vervanging van de reguliere geneeskunst. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu