Hypnose Sessie Kind - Hypnose Rotterdam - Het Centrum voor Hypnose & Regressie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hypnose Sessie Kind


Werkt hypnose ook goed bij kinderen?

Om bedplassen, tick's, verdriet door een scheiding of overlijden, ADHD-ADD trauma's te verhelpen

Kinderen zijn vaak een uitstekend voorbeeld van hoe succesvol gewerkt kan worden met hypnose. Vooral jonge kinderen hebben nog een levendige fantasie en kunnen makkelijk schakelen tussen realiteit en verbeelding. Zij kunnen zich helemaal overgeven aan hun spel of een verhaal, hetgeen eigenlijk ook een vorm is van trance of hypnose en hypnotherapie.Daarnaast hebben zij nog geen kritisch vermogen “werkt dit wel voor mij” of remmingen en angsten voor hypnose. Het voelt heel natuurlijk aan en sluit aan bij hun belevingswereld. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan een probleem waar zij vanaf willen. Kinderen tussen ongeveer 7 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep. Een kind onder dwang naar een hypnotherapeut sturen werkt niet. Een kind die niet in hypnose wil gaat niet in hypnose. 

Het kind is niet het probleem

Kinderen en gedragsproblemen, er zijn boeken over volgeschreven. Boosheid, onzekerheid, angst, slecht slapen of eten, welke ouder heeft daar niet mee te maken. Het kind zelf is niet het probleem, maar de omstandigheden of de onderliggende overtuigingen die het kind in de weg zitten. Dat kan ze aangepraat zijn, of het kunnen eigen conclusies zijn. Gelukkig is er hypnose. Een prettige, zachte en zeer effectieve manier om het kind te helpen zich beter te voelen en de harmonie weer te herstellen; thuis, op school of in andere situaties. Kinderen vinden hypnose erg leuk en meestal is één sessie voldoende om het probleem definitief op te lossen.

Firewall

Tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn zit een kritische factor. Die bepaalt welke binnenkomende informatie wordt geaccepteerd en opgeslagen en welke niet. Zie het als een firewall die de harde schijf (het onderbewustzijn) beschermt. Kinderen tot ca. 8 jaar hebben geen kritische factor. Alle informatie die binnenkomt wordt klakkeloos aangenomen. Het is daarom van belang om zeer zorgvuldig om te gaan met een jong kind, het kan gemakkelijk schade oplopen die ook later in het leven voor problemen kan gaan zorgen.

Bij kinderen ouder dan 7 jaar zijn al overtuigingen opgeslagen in het onderbewustzijn, die worden beschermd door de kritische factor. Deze kinderen worden steeds minder beïnvloedbaar. Praten met het kind over zijn of haar gedrag/problemen is altijd goed, maar de overtuiging (bijvoorbeeld “ik ben niet waardevol”, “ik kan niks”) zit al opgeslagen in het onderbewustzijn en verdwijnt niet zomaar. Hypnose kan die overtuigingen wel veranderen en het kind zich zelfverzekerd, krachtig, kalm en waardevol laten voelen.

Ach die pubers toch

In de tiener-/pubertijd krijgt het kind te maken met grote omwentelingen in het leven. Hormonen gieren en de onzekerheid slaat toe: “wie ben ik nu eigenlijk”. Afzetten tegen ouders, de maatschappij en school hoort daar soms een beetje bij. Het kind gaat zich losmaken op weg naar volwassenheid. Voor een puber is deze tijd heftig maar voor de ouders zeker ook. Hypnose kan enorm helpen bijvoorbeeld bij de gevolgen van pesten, neerslachtigheid, of ernstiger: zelfmoordgedachten, maar ook bij studieverbetering, examenvrees of zelfvertrouwen.

Ik ben  gespecialiseerd in hypnose bij kinderen van 4 tot 18 jaar. Denk daarbij aan zaken als:

                                                                                                                                                                                              Scheiding van de ouders
Hooggevoeligheid (HSP)
Trauma
Pesten, of de gevolgen daarvan
Boosheid
ADHD/ADD
Onzekerheid/faalangst
Bedplassen
Pijn
Angst (tandarts, prikjes, spoken, honden, spinnen)
Slaapproblemen
Eetproblemen
Reisziekte
Heimwee
Rouwverwerking
Allergieën/overgevoeligheid
Huidproblemen

Een Sessie duurt ongeveer tussen een uur en de anderhalf uur. Soms komen er onverwachtse blokkades op en kan het langer duren. Het is zaak dat je geen andere afspraken hebt na de hypnotherapie omdat je je vermoeid kan voelen maar ook omdat de behandeling kan uitlopen. Kleed je lekker comfertabel, zoals bijvoorbeeld een joggingbroek, vermijd in ieder geval knellende kleding.

Kosten Hypnose Sessie:  € 125,- 

Contact:

 Jolanda van Bavel -  06 - 45 62 42 75   info@hypnosecentrumderoos.nl

Of klik hier als je wil  dat ik contact met je op neem voor een Hypnose Sessie.


Een sessie, een behandeling of een andere dienstverlening van Hypnose Centrum De Roos kan niet worden gezien als vervanging van de reguliere geneeskunst. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu